ARBEJDSPROGRAM

for Beboerbevægelsen i fsb

(Opdatereti 2021 – opdateres snart til 2023)


Beslutningerne ud til de lokale

Magten tilbage til afdelingerne. Dem, der bor i en afdeling/boligområder, er de bedste til at fortælle omet områdes udviklingspotentialer og hvordan man kan afhjælpe eventuelle udfordringer. Lyder beboernes stemme svag i en afdeling,så må vi centralt arbejde for at styrke den stemme, ikke gå ind ogbestemme og sige ting for afdelingens beboere.



Derfor har vi allerede fåetvedtaget disse forslag:

  1. partshøring(er skrevet og vedtaget i fsb 2018)

  2. organisationsbestyrelsen opfordres til at trække kompetencen omkring driftsfællesskabertilbage fra administrationen og organisationsbestyrelsen skal lyttetil afdelingsbestyrelserne (er skrevet og vedtaget i fsb 2018)

  3. deltagelse af afdelingsbestyrelsesmedlemmer ved behandling af emner iorganisationsbestyrelsen fra den pågældende afdeling. Dette gælder også organisationsbestyrelsesmedlemmer fra pågældende afdeling (dog ikke under afstemning) (er skrevet og vedtaget i fsb 2021)

  4. Bolig organisationen skal sende deres kommunikation til hele afdelingsbestyrelsen i den enkelte afdeling, hvis afdelingen ønsker dette. Man kan stoppe med at have enerådige formænd i de enkelte afdelinger. (Skrevet ogvedtaget i fsb 2018)

  5. Den enkelte afdeling kan ønske en specifik social indsats ved renoveringsprojekter eller helhedsplaner. (Skrevet og vedtaget affsb 2020)

  6. ret til organisering. Den enkelte afdeling kan melde sig ind i en lejerorganisation. (skrevet og vedtaget i fsb 2021)

  7. deltagelse af beboerrepræsentant fra den pågældende afdeling i alle møder om renoveringer, helhedsplaner, afviklingsplaner m.m. med landsbyggefonden og kommunen, hvis ønsket (skrevet og vedtaget i fsb2021)

  8. den enkelte afdeling kan indhente uvildig rådgivning til afdelingsbestyrelserne i forbindelse med renoverings-,vedligeholdelses- og moderniseringssager udarbejdet af fsb eller fsb hjem eller anden ekstern rådgiver. (Vedtaget i fsb 2021)

  9. Styr på egne helhedsplaner. Beboerne kan stille ændringsforslag til helhedsplanerne, og stille krav til, hvad tilskud fralandsbyggefonden skal bruges til. (vedtaget i fsb 2021)



Et reelt arbejdende beboerdemokrati

Styrkelse af beboerdemokratiet. Helstgennem magtuddeling og indflydelse. Politikker og retningslinjer ifsb skal gentænkes, så de styrker og støtter beboernes indflydelse på deres hjem og boligområde. Og indtil det lige er fikset ... så må vores vigtigste opgave være endelig at lytte og erfaringsudveksle afdelingerne imellem. Og vi må få opsamlinger på enkeltsager, der er gået galt, så vi kan lave om på politikker, procedurer og hjerneblødninger i fsbs administration og drift.




Derfor har vi allerede stillet og fået vedtaget følgende forslag:

  1. Åbenhed, så alle dagsordener lægges på fsbs hjemmeside samme dag, som organisationsbestyrelsen modtager indkaldelsen. (vedtaget i fsb 2019)

  2. Aktivitetsudvalget ogBoligsocialt udvalg, der er udvalg under repræsentantskabet, vælger selv deres formænd. Til forskel fra at få dem udpeget aforganisationsbestyrelsen. (vedtaget fsb 2019)

  3. fsb støtter borgerforslagetimod nedrivning og salg af Almene Boliger. (vedtaget i fsb 2020)

  4. Repræsentantskabetfølger beslutningen på Blågårdens ekstraordinære afdelingsmøded. 4. august og tilbagetrækker ophævelserne af de 3 familiers lejekontrakter iht. §90.

  5. der nedsættes og faciliteres et udvalg under repræsentantskabet, der foreslår kriterier forophævelser af lejemål efter §90, således af fsb kan foretage en grundig individuel vurdering i hvert enkelt tilfælde (Vedtaget fsb2021)





Et trygt hjem

Vi er både imod kollektive straf-opsigelser og opsigelser og tvangsflytninger generelt, for eksempel i forbindelse med bygge og renoveringsplaner.

Vi er rigtig mange forskellige mennesker, der har valgt og gerne vil leve sammen i det, der er den almene blandede by. Derfor arbejder vi for brede og rummelige rammer for denne sameksistens. Og alle skal føle sig sikre og trygge i deres hjem. Både fra vold og bandehærgen, men også fra kollektive straf- opsigelser.

Vi skal hver især have mulighed for at udfolde os, men det skal ske inden for rammerne af en fredelig sameksistens.

Vi ønsker ikke kollektiv straf og vi er imod beboerudskiftning, og går derfor imod fsbs nultolerence overfor kriminelle beboere i boligafdelingerne.



Derfor har vi allerede fået vedtaget disse forslag: (optræder også under styrket demokrati)

  1. Repræsentantskabet følgerbeslutningen på Blågårdens ekstraordinære afdelingsmøde d. 4.august og tilbagetrækker ophævelserne af de 3 familiers lejekontrakter iht. §90.

  2. Der nedsættes og faciliteres et udvalg under repræsentantskabet, der foreslår kriterier forophævelser af lejemål efter §90, således af fsb kan foretage en grundig individuel vurdering i hvert enkelt tilfælde (Vedtaget i fsb 2021)



I